Tel.: +36 30 57-63-669 / E-mail: info[kukac]rezpalinkafozo.hu
Új
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:

Ananász cider készítő csomag

Cikkszám: 0514
Kiszerelés: db
Súly: 1.5 Kg
2 790 Ft
Nettó: 2 197 Ft +áfa




Betöltés...

 db

Termékismertető

Ananász cider


A gyümölcs sűrítmény a rendelést követően a gyártótól kerül beszerzésre a lejárat miatt, így ennek a csomagnak a szállítása több időt vehet igénybe.

(Előfordulhat, hogy az adott gyümölcs íz, pillanatnyilag nem elérhető)


Gyümölcs sűrítményből 9L cider készíthető.

Csomag tartalma:
gyümölcs sűrítmény
élesztő tápanyag
cider élesztő

Rövid leírás az elkészítéséhez:
  • Sűrítményt 9L 18-24°C fokos vízzel elkeverjük.
  • Sűrűséget kell mérnünk és be kell állítani 1045-ös értékre vagy egy kicsivel fölé, amennyiben beállítás szükséges cukorral tudjuk növelni az értéket.
  • Élesztő tápanyagot és a cider élesztőt rá szórjuk.
  • Légmentesen le zárjuk az erjesztő edényt és félig megtöltött kotyogót helyezünk a tetejébe.
  • Erjesztése 18-24°C fok között, fénytől védett helyen.
  • Erjesztés átlagosan 3-4 hétig tart, ezalatt az idő alatt a cider tisztul.
  • Palackozáskor 4gr kristály cukrot kell raknunk.
  • Az erjesztés legalább 3-4 hét 18-24°C fokon.


Édes cider készítésénél 1 átfejtés elég közvetlenül palackozás előtt. Az átfejtésnél tudjuk beállítani az édességet édesítőszerrel vagy xillittel.

Száraz cider készítésénél viszont több időt kell rááldoznunk a végeredmény érdekében, még pedig többszöri átfejtés szükséges 5-6 hetenként(nincs elírva) és tovább erjeszteni, 3-4 átfejtéssel nagyon szép eredményt érhetünk el.