Standard kategóriájú pálinkafőző, amely alkalmas kiváló minőségi pálinkák készítésére.
A pálinkafőző használata, technikája könnyen elsajátítható a pálinkafőzőhöz adott részletes útmutató segítségével. De nem csak a pálinkafő használatának technikáját tanulhatja meg, hanem a cefrézés technikáját is, hiszen ez egy nagyon meghatározó pont a minőségi párlat készítésben.
Miért kell a pálinkafőző készüléknek rézből készülnie?
Azért készítik rézből a pálinkafőző készüléket, mert a réz segíti az aromaanyagok párolgását a cefréből, méreganyagokat köt meg a főzés során. Valamint fontos szerepet játszanak be a réz ionok a pálinka érlelés folyamatában.
Ha a pálinkafőző nem rézből készül, akkor sajnos sosem fogunk igazán tiszta, minőségi házi pálinkát készíteni.
A gömb formájú pálinkafőző.
Azért készült a pálinkafőző gömb formára mert, a cerfe, vagy alszesz melegítése során az üst alján melegebb folyadék felfelé áramlik, kiszorítva az üst falára a hidegebb, nehezebb folyadékot, így az üstben egy szemmel is jól látható cirkuláció, mozgás alakul ki.
A hagymakupolás pálinkafőző.
A pálinkafőző berendezésből áramló gőz egy viszonylag szűk nyíláson érkezik a kupolába, itt a gőz hirtelen kitágul és veszít a hőmérsékletéből, az alacsonyabb forráspontú összetevők itt visszafolynak az üstbe, a kupola felület nagy, így a tisztító hatás még jobban érvényesül a hagymakupolás pálinkafőző készülékben.
Ha bármilyen kérdése lenne a házi pálinka készítésével kapcsolatban, vagy a pálinkafőző használatával, akkor kérem lépjen velünk kapcsolatba. Főzőmesterünk és élelmiszer ipari mérnök kollégánk szívesen válaszol. A pálinkafőző megvásárolható beépített hőmérővel is, amely megkönnyíti a pálinkafőzés folyamatát.