Tel.: +36 30 57-63-669 / E-mail: info[kukac]rezpalinkafozo.hu
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:

Pálinkafőző 20l aromatornyos

Cikkszám: Aroma 20L a
Kiszerelés: db
Súly: 0 Kg
Készlet: Érdeklődjön
109 990 Ft
Nettó: 86 606 Ft +áfa

Termékismertető

Pálinkafőző, amely alkalmas kiváló minőségi pálinkák készítésére.

A pálinkafőző használata könnyen elsajátítható a pálinkafőző készülékhez adott részletes útmutató segítségével. De nem csak a  pálinkafőzés technikáját tanulhatja meg, hanem a cefrézés technikáját is, hiszen ez egy nagyon meghatározó pont a minőségi párlat készítésben. A pálinkafőző hollandis kötésekkel rendelkezik, és a pálinkafőzőhöz tartozó hűtő átfolyós rendszerű.

Ürítőcsonkos kivitel, a pálinkafőző alján egy csonk található, amiben egy réz dugó helyezkedik el, a dugót kitekerve leüríthető belőle a cefre, vagy alszesz.

Az aromatornyos pálinkafőző készülék.

Az aromatornyos pálinkafőző egyaránt alkalmas pálinka főzésre, és pálinka ízesítésre is. Az aromatoronyba aszalt gyümölcsöket helyezhetünk el, és ezen átpárolva  a házi pálinkánkat ízesíthetjük. Készíthetünk vele akár konyakot is, ha az aromatoronyba erjesztett szőlő törkölyt teszünk. Használhatjuk ezen kívül illóolajok, parfümök készítésére is. Ez egy rendkívül sok oldalú pálinkafőző, mely kiválóan alkalmas többféle lepárlási, és pálinka készítési célra. Tetszés szerint ízesíthetjük vele pálinkánkat, vagy akár feljavíthatjuk a gyengébb minőségű pálinkákat. 

Miért kell a pálinkafőző berendezésnek rézből készülnie? 

Azért kell a pálinkafőző készüléket rézből készíteni, mert a réz segíti az aromaanyagok párolgását a cefréből, méreganyagokat köt meg a főzés során. Valamint fontos szerepet játszanak be a réz ionok a pálinka érlelés folyamatában. 

Ha a pálinkafőző nem rézből készül akkor sajnos sosem fogunk igazán tiszta, minőségi házi pálinkát készíteni. 


A gömb formájú pálinkafőző. 

Azért készült a pálinkafőző gömb formára mert, a cerfe, vagy alszesz melegítése során az üst alján melegebb folyadék felfelé áramlik, kiszorítva az üst falára a hidegebb, nehezebb folyadékot, így az üstben egy szemmel is jól látható cirkuláció, mozgás alakul ki.

A hagymakupolás pálinkafőző.

A  pálinkafőző berendezésből áramló gőz egy viszonylag szűk nyíláson érkezik a kupolába, itt a gőz hirtelen kitágul és veszít a hőmérsékletéből, az alacsonyabb forráspontú összetevők visszafolynak az üstbe. A kupola felület nagy, így a tisztító hatás még jobban érvényesül a hagymakupolás pálinkafőző készülékben.Ha bármilyen kérdése lenne a házi pálinka készítésével kapcsolatban, vagy a pálinkafőző használatával akkor, kérem lépjen velünk kapcsolatba. Főzőmesterünk és élelmiszer ipari mérnök kollégánk szívesen válaszol.  A pálinkafőző megvásárolható beépített hőmérővel is amely megkönnyíti a pálinkafőzés folyamatát.

Kapcsolódó vagy hasonló termékek

3 990 Ft
3 142 Ft +áfa
1 290 Ft
1 016 Ft +áfa
3 290 Ft
2 591 Ft +áfa