Tel.: +36 30 57-63-669 / E-mail: info[kukac]rezpalinkafozo.hu
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:

Dupla falú pálinkafőző 100 l

Cikkszám: duplaf 100l
Kiszerelés: db
Súly: 0 Kg
  • Ajándék beépített hőmérő a kupolába!!!
589 990 Ft
Nettó: 464 559 Ft +áfa

Termékismertető

Dupla falú pálinkafőző amely alkalmas kiváló minőségi pálinkák készítésére. 

A pálinkafőző berendezés használata, technikája könnyen elsajátítható a pálinkafőzőhöz adott részletes útmutató segítségével. De nem csak a  pálinkafőző használatának technikáját tanulhatja meg, hanem a cefrézés technikáját is, hiszen ez egy nagyon meghatározó pont a minőségi párlat készítésben. 


Miért hasznos a dupla falú pálinkafőző?


A pálinkafőző üst két falú, a két fal közötti rést pedig valamilyen folyadékkal öntjük fel, ami lehet transzformátor olaj és víz is. A fűtőtest nem érintkezik közvetlenül a cefrével, hanem a két fal közötti folyadékot melegíti fel. Ennek hatására egyenletesen tudjuk  felmelegíteni a cefrét, és az nem fog odaégni a pálinkafőző üstjébe.
Mivel egyenletesen melegszik a pálinkafőző üstjében a cefre, így nem fordulhat elő az, hogy az pálinkafőző üst aljáról már az utópárlati frakciók párolognak, míg a tetejéről az előpárlati frakciók. A dupla falú pálinkafőző készülékekben  az egyenletes hőelosztás miatt a frakciók közel megegyező időpontban kezdenek párologni és ennek hatására nagyon magas tisztaságú házi pálinkát készíthetünk.

A pálinkafőző biztonsági szeleppel van felszerelve, így használata biztonságos. Ha vízzel öntjük fel a két fal közötti részt, akkor a pálinkafőző sosem fogja elérni a 100 oC-ot , mivel a víz már elpárolog. Ha szeretnénk magasabb hőmérsékleten használni a pálinkafőző készülékünket, akkor a két fal közötti részt olajjal öntsük fel. 

A pálinkafőző kupolája víz tömítéses, így még deformálódás esetén is megfelelően és megbízhatóan tömít.

A pálinkafőző megvásárolható hőközlő olajjal együtt is!

Miért kell a pálinkafőzőnek rézből készülnie? 

Azért készítik a pálinkafőző készülékeket rézből, mert a réz segíti az aromaanyagok párolgását a cefréből, méreganyagokat köt meg a főzés során. Valamint fontos szerepet játszanak be a réz ionok a pálinka érlelés folyamatában. 
Ha a pálinkafőző nem rézből készül, akkor sajnos sosem fogunk igazán tiszta minőségi házi pálinkát készíteni.

A hagymakupolás pálinkafőző. A  pálinkafőző berendezésből áramló gőz egy viszonylag szűk nyíláson érkezik a kupolába, itt a gőz hirtelen kitágul és veszít a hőmérsékletéből, az alacsonyabb forráspontú összetevők visszafolynak az üstbe. A kupola felület nagy, így a tisztító hatás még jobban érvényesül a hagymakupolás pálinkafőző készülékben.


Ha bármilyen kérdése lenne a házi pálinka készítésével kapcsolatban, vagy a pálinkafőző használatával akkor, kérem lépjen velünk kapcsolatba. Főzőmesterünk és élelmiszer ipari mérnök kollégánk szívesen válaszol.  A pálinkafőző megvásárolható beépített hőmérővel is amely megkönnyíti a pálinkafőzés folyamatát.

Kapcsolódó vagy hasonló termékek

440 Ft
346 Ft +áfa
1 090 Ft
858 Ft +áfa