Tel.: +36 30 57-63-669 / E-mail: info[kukac]rezpalinkafozo.hu
Akciós
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:

Dupla falú pálinkafőző 30l

Cikkszám: duplaf 30l
Kiszerelés: db
Súly: 0 Kg
  • Ajándék beépített hőmérő a kupolába!!!
  • Ajándék olaj feltöltéssel!
199 000 Ft
Nettó: 156 693 Ft +áfa
Betöltés...

 db

Termékismertető

Dupla falú pálinkafőző amely alkalmas kiváló minőségi pálinkák készítésére. 

A pálinkafőző berendezés használata, technikája könnyen elsajátítható a pálinkafőzőhöz adott részletes útmutató segítségével. De nem csak a  pálinkafőző használatának technikáját tanulhatja meg, hanem a cefrézés technikáját is, hiszen ez egy nagyon meghatározó pont a minőségi párlat készítésben. 


Miért hasznos a dupla falú pálinkafőző?


A pálinkafőző üst két falú, a két fal közötti rést pedig valamilyen folyadékkal öntjük fel ami lehet transzformátor olaj, és víz is. A fűtőtest nem érintkezik közvetlenül a cefrével hanem a két fal közötti folyadékot melegíti fel. Ennek hatására egyenletesen tudjuk  felmelegíteni a cefrét, és az nem fog odaégni a pálinkafőző üstjébe. 
Mivel egyenletesen melegszik a pálinkafőző üsjében a cefre így nem fordulhat elő az hogy az pálinkafőző üst aljáról már az utópárlati frakciók párolognak míg a tetejéről az előpárlati frakciók. A dupla falú pálinkafőző készülékekben  az egyenletes hőelosztás miatt a frakciók közel megegyező időpontban kezdenek párologni és ennek hatására nagyon magas tisztaságú házi pálinkát készíthetünk.

A pálinkafőző biztonsági szeleppel van felszerelve, így használata biztonságos. Ha vízzel öntjük fel a két fal közötti részt akkor a pálinkafőző sosem fogja elérni a 100C-ot , mivel a víz már elpárolog. Ha szeretnénk magasabb hőmérsékleten használni a pálinkafőző készülékünket akkor a két fal közötti részt olajjal öntsük fel. 

A pálinkafőző kupolája egy víz tömítéses, így még deformálódás esetén is megfelelően és megbízhatóan tömít.

A pálinkafőző megvásárolható hőközlő olajjal együtt is!


Miért kell a pálinkafőzőnek rézből készülnie? 

Azért készítik a pálinkafőző készülékeket rézből, mert a réz segíti az aromaanyagok párolgását a cefréből, méreganyagokat köt meg a főzés során. Valamint fontos szerepet játszanak be a réz ionok a pálinka érlelés folyamatában. 
Ha a pálinkafőző nem rézből készül akkor sajnos sosem fogunk igazán tiszta minőségi házi pálinkát készíteni.

A hagymakupolás pálinkafőző. A  pálinkafőző berendezésből áramló gőz egy viszonylag szűk nyíláson érkezik a kupolába, itt a gőz hirtelen kitágul és veszít a hőmérsékletéből, az alacsonyabb forráspontú összetevők itt visszafolynak az üstbe, a kupola felület nagy így a tisztító hatás még jobban érvényesül a hagymakupolás pálinkafőző készülékben.


Ha bármilyen kérdése lenne a házi pálinka készítésével kapcsolatban, vagy a pálinkafőző használatával akkor, kérem lépjen velünk kapcsolatba. Főzőmesterünk és élelmiszer ipari mérnök kollégánk szívesen válaszol.  A pálinkafőző megvásárolható beépített hőmérővel is amely megkönnyíti a pálinkafőzés folyamatát.

Kapcsolódó vagy hasonló termékek