... ...
Tel.: +36 30 57-63-669 / E-mail: info[kukac]rezpalinkafozo.hu
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:

Pálinkafőző Dupla falú 40L

Cikkszám: 018
Kiszerelés: db
Súly: 35 Kg
Készlet: Érdeklődjön
  • Ajándék beépített hőmérő a kupolába, és ingyen feltöltve hőközlő olajjal!!!
319 990 Ft
Nettó: 251 961 Ft +áfa

Termékismertető

Dupla falú pálinkafőző, amely alkalmas kiváló minőségi pálinkák készítésére. 

A pálinkafőző berendezés használata, technikája könnyen elsajátítható a pálinkafőzőhöz adott részletes útmutató segítségével. 
Az általunk forgalmazott pálinkafőző készülékekkel két lépcsőben kell főzni. A készülék kizárólag háztartásban, háztartási célra használható.

 

 A pálinkafőző készülék kiválasztásához segítséget tudunk nyújtani a "Milyen pálinkafőzőt válasszak?" menü alatt. 


Miért hasznos a dupla falú pálinkafőző?

A pálinkafőző üst két falú, a két fal közötti rést pedig valamilyen folyadékkal öntjük fel, ami lehet transzformátor olaj és víz is. A fűtőtest nem érintkezik közvetlenül a cefrével, hanem a két fal közötti folyadékot melegíti fel. Ennek hatására egyenletesen tudjuk  felmelegíteni a cefrét, és az nem fog odaégni a pálinkafőző üstjébe. 
Mivel egyenletesen melegszik a pálinkafőző üstjében a cefre, így nem fordulhat elő az, hogy az pálinkafőző üst aljáról már az utópárlati frakciók párolognak, míg a tetejéről az előpárlati frakciók. A dupla falú pálinkafőző készülékekben  az egyenletes hőelosztás miatt a frakciók közel megegyező időpontban kezdenek párologni és ennek hatására nagyon magas tisztaságú házi pálinkát készíthetünk.

A pálinkafőző biztonsági szeleppel van felszerelve, így használata biztonságos. Ha vízzel öntjük fel a két fal közötti részt, akkor a pálinkafőző sosem fogja elérni a 100 oC-ot , mivel a víz már elpárolog. Ha szeretnénk magasabb hőmérsékleten használni a pálinkafőző készülékünket, akkor a két fal közötti részt olajjal öntsük fel. 

A pálinkafőző kupolája víz tömítéses, így még deformálódás esetén is megfelelően és megbízhatóan tömít.

A pálinkafőző megvásárolható hőközlő olajjal együtt is!

Miért kell a pálinkafőzőnek rézből készülnie? 
Azért készítik a pálinkafőző készülékeket rézből, mert a réz segíti az aromaanyagok párolgását a cefréből, méreganyagokat köt meg a főzés során. Valamint fontos szerepet játszanak be a réz ionok a pálinka érlelés folyamatában. 
Ha a pálinkafőző nem rézből készül, akkor sajnos sosem fogunk igazán tiszta minőségi házi pálinkát készíteni.

A hagymakupolás pálinkafőző. A  pálinkafőző berendezésből áramló gőz egy viszonylag szűk nyíláson érkezik a kupolába, itt a gőz hirtelen kitágul és veszít a hőmérsékletéből, az alacsonyabb forráspontú összetevők visszafolynak az üstbe. A kupola felület nagy, így a tisztító hatás még jobban érvényesül a hagymakupolás pálinkafőző készülékben.


Ha bármilyen kérdése lenne a házi pálinka készítésével kapcsolatban, vagy a pálinkafőző használatával akkor, kérem lépjen velünk kapcsolatba. Főzőmesterünk és élelmiszer ipari mérnök kollégánk szívesen válaszol.  A pálinkafőző megvásárolható beépített hőmérővel is amely megkönnyíti a pálinkafőzés folyamatát.

Kapcsolódó vagy hasonló termékek

Érdeklődjön
4 400 Ft
3 465 Ft +áfa
990 Ft
780 Ft +áfa
1 290 Ft
1 016 Ft +áfa
1 490 Ft
1 173 Ft +áfa